Zoeken:

Zoek & Boek

Verslag kinderdagen 2014

Verslag kinderdagen 2014

100 kinderen beleven onvergetelijke dag in ’t Piratennest en ‘t Klimbos
Woensdag 8 oktober en zaterdag 11 oktober 2014 was het in ’t Piratennest in Nijkerk en het Klimbos Ermelo één groot spektakel. VDB Foundation, een initiatief van VDB recreatie groep, organiseerde in samenwerking met Rotaryclub Ermelo/Putten twee feestelijke dagen voor 100 kinderen die weleens een verzetje kunnen gebruiken. Het werd voor hen een dag om nooit te vergeten!

De 50 ’piraatjes’ van 6 tot 12 jaar uit Harderwijk, Ermelo en Putten werden met de bus opgehaald. In de bus werden zij getrakteerd op een lunchpakket. Joelend kwamen zij uit de bus om zich vervolgens prima te vermaken op een springkussen, met pijl en boog schieten, een kinderbingo met leuke prijsjes, zij werden mooi geschminkt en nog veel meer, kortom alles was aanwezig om de kids een grandioze middag te bezorgen. Voordat zij weer met de bus naar huis gingen werden zij door echte piraten verrast met een heerlijke pannenkoek én een goed gevulde goodiebag bij het afscheid. Marjolein (9) en haar broertje Klaas (7) zaten na afloop met rode wangen voorin de bus; “Wij zijn nu wel hartstikke moe, maar wij weten wat we later wil worden… echte piraten!”

In het Klimbos Ermelo beleefden 50 jongeren van 13 tot 18 jaar onder professionele begeleiding een fantastische klimavontuur. Na afloop aten zij met elkaar een pannenkoek in restaurant ’t Jagersnest en gingen zij met een gevulde goodybag naar huis. “Ik hoorde vaak klasgenoten over het Klimbos, nu kan ik er ook over meepraten, echt gaaf dat klimmen!”, aldus de enthousiaste Gijs (17).
 


Avontuurlijk Ontspannen

Gert van den Broek, directeur VDB recreatie groep: “Wij ontvangen in onze recreatiebedrijven jaarlijks ruim 100.000 mensen die bij ons recreëren. Wij vinden Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen belangrijk en wilden graag kinderen/jongeren, die om sociale of financiële redenen weleens een verzetje kunnen gebruiken, ook een fijne beleving bezorgen. Avontuurlijk Ontspannen is onze slogan, ik denk dat we daar deze dagen goed in geslaagd zijn.” In samenwerking met diverse instanties zoals de Voedselbank, ZorgDat (jonge mantelzorgers) en straathoekwerk werden de kinderen/jongeren aangemeld. O.a. Rotaryclub Ermelo/Putten en Reinink Accountants Harderwijk zijn medesponsor van deze dagen, maar niet alleen financieel, vele Rotarians staken ook tijdens deze dagen enthousiast de handen uit de mouwen als vrijwilliger.

“Een jaarlijks terugkerend evenement”

Is dit initiatief voor herhaling vatbaar? “Absoluut”, reageert Gert van den Broek stellig. “Wij willen hier een jaarlijks terugkerend evenement van maken.” 

Recreatiecentrum "De Paalberg"
Drieërweg 125, 3852 MA Ermelo
Bel: 0341 - 55 23 73 of E-mail: info@paalberg.nl

Twitter

Bally lied: https://t.co/I2qCNL5VZH via @YouTube

Raad het aantal eitjes in de vaas en maak kans op een leuk paaspakket! U kunt raden tot 25 maart via onze Facebook… https://t.co/GGTcjnfsSj

Twitter:


Facebook: