Zoeken:

Zoek & Boek

Tips voor in de omgeving

Ligging

Ermelo ligt aan de rand van de Veluwe, bij iedereen bekend om zijn bossen en heidevelden. Vanaf "De Paalberg" kunt u eindeloos fietsen op schitterend aangelegde fietspaden. Er zijn diverse fietsroutes beschikbaar welke via de mooiste plekjes dwars over de Veluwe of via het platteland van Ermelo en Putten voert. Ook kunt u via de pont bij strand Horst het Veluwemeer oversteken naar het "nieuwe land". Vooral met mooi weer is het een belevenis om over de dijk langs het water naar Harderwijk te rijden.
 
Op 12 km. afstand ligt het bekende "Strand Horst" waar zwemmers, zonnebaders en niet te vergeten surfers hun hart op kunnen halen. Wat u beslist moet bezoeken is het kleinste stadje van ons land, namelijk Staverden. (gemeente Ermelo) Een wandeling rond het mooie kasteel is beslist de moeite waard.
 
Schaapskooi Ermelo

De kudde is nagenoeg elke dag op de Ermelosche Heide te vinden. Op een kaart in het bezoekerscentrum staat aangegeven waar de kudde die dag loopt. Meestal komt de kudde tussen 15.00 en 16.00 uur terug bij de kooi. Afhankelijk van de herder, vakantietijden e.d. kan de kudde binnen zijn of op een ander tijdstip arriveren. Voor de precieze tijden van de kudde kom langs bij het bezoekerscentrum of bel tijdens openingstijden via telefoonnummer 0577-407254. Voor andere zaken kunt u de website raadplegen. www.schapedrift.nl


 Foto; Karin van Velthuijsen, contrastinbeeld.nl
 
Een paar kilometer verder ligt het dorpje Elspeet. Midden in dit dorp staat de schaapskooi. Zeker een bezoek waard vooral in het vroege voorjaar als de lammetjes pas geboren zijn. Vanaf 2003 heeft Ermelo zijn eigen schaapskudde. Op loopafstand van "De Paalberg" vindt u de schaapskooi met bezoekerscentrum. Op bepaalde plaatsen mogen de honden niet los rondlopen. Dit staat op borden aangegeven.
 
Uitstapjes

Ermelo en Putten zijn twee gemoedelijke Veluwse dorpen waar u prima kunt winkelen. Harderwijk ligt op 10 km. afstand en is een leuk oud Zuiderzeestadje. Van hieruit kunt u met de rondvaartboot het Veluwemeer op. Wat u natuurlijk niet mag missen is een bezoek aan het Dolfinarium. Elburg en Spakenburg zijn ook twee heel aantrekkelijke oude Zuiderzeestadjes waar u de sfeer van vroeger nog heel goed terug kunt vinden. Beide plaatsen liggen op ca. 45 autominuten van de camping.
 
Markten

Ook in Ermelo en omgeving hebben wij een aantal ochtendmarkten en koopavonden.

Ochtendmarkten:
Ermelo:
dinsdag op het Dorpsplein 8.00 uur tot 12.30 uur
Harderwijk:
zaterdag op het Kloosterplein 8.30 uur tot 13.00 uur
Putten:
woensdag op het Kerkplein 7.30 uur tot 13.00 uur


Koopavonden:
Ermelo: vrijdag
Harderwijk: vrijdag
Putten: vrijdag
 


 
Klimbos Ermelo

Pal naast camping de Paalberg ligt KLIMBOS Ermelo. Via verschillende hindernissen klimt u van boom tot boom! Voor kinderen is er een apart kinderparcours. Een leuk en sportief uitje voor het hele gezin! Op vertoon van uw polsbandje ontvangt u korting op de toegangsprijs.
Kijk voor meer info op de website! www.klimbosermelo.nl
 
Wijngaard Telgt

Sinds half mei 2006 is Wijngaard Telgt aan de Telgterweg te Ermelo aangeplant.
De wijngaard is ruim 1 ha. groot en er staan 2400 druivenstokken.
In totaal zijn er 9 soorten aangeplant, waarvan 3 soorten tafeldruiven.
 
Boerderijpret

Lekker spelen in het ballenbad, springen op het springkussen of stoer klimmen op en door de klimnetten. Kruipen door de gangenstelsels en tunnels, of gierend suizen van de rodelbaan.
Dit uitstapje is zeer geschikt voor kinderen tot groep 8! Voor de allerkleinsten tot 4 jaar biedt de softplayhoek met een eigen ballenbad veel speelse mogelijkheden. Terwijl de kinderen op onderzoek uitgaan, kunnen de ouders rustig genieten van een hapje en drankje in een sfeervolle omgeving. Vanaf uw zitplaats kunt u de kinderen goed in de gaten houden. Meer info; www.boerderijpret.nl
 
Het Pakhuis

Museum Het Pakhuis is een centrum voor Erfgoed, Natuur & Milieu. In het archeologisch en natuurhistorisch museum kan je op expeditie door het verre verleden van Ermelo.
Zo zijn er vuurstenen, scherven en botten van mammoeten die jezelf kunt bekijken, voelen en ruiken. Je maakt een duik in het verleden door zelf als archeoloog op zoek te gaan naar vondsten. Het centrum verbeeldt de geschiedenis van Ermelo en de verbintenis van de bevolking sinds de oudste tijden met het omringende landschap. Ermelo als groene gemeente, nu en in de toekomst, is een logisch vervolg op deze geschiedenis.
 
Paardrijden

Er zijn hier in Ermelo diverse mogelijk heden om te gaan paardrijden.
Voor meer informatie kunt op contact op nemen met: 
Sequoia Stables Ermelo Paard- en Ponycentrum Monique de Warle:
Fazantlaan 14 Buitenbrinkweg 44 A
3852 AM Ermelo 3853LX ERMELO
Telefoon: 0341 426426 Telefoon: 0341 493938


 
 
Burgbieren/Haze Burg Ermelo

Burg Bieren heeft niet alleen een leuk bruin bier café, genaamd de Haze Burg, zij hebben ook een eigen bierbrouwerij waar ook rondleidingen gehouden worden.
De Burg Bier Brouwerij bestaat vanaf 1995. De oude brouwerij had een capaciteit van 60 liter per brouwsel. Sinds mei 2009 is de nieuwe brouwerij actief met een capaciteit van 600 liter per brouwsel. De nieuwe brouwerij is van begin tot eind helemaal zelf gebouwd.
Ga voor meer info naar http://www.hazeburg.nl/ of naar http://www.burgbieren.nl/biercafe
 
Organisatiebedrijf Reintje de Vos

Wilt u een speciale wandeling maken door het bos op zoek naar wild? Of gaat u liever op zoek naar de Ermeloose geschiedenis? Misschien een ritje op de segway maken? Het kan allemaal! Reinier de Kaper is een natuur&cultuur gids in hart en nieren en zal er alles aan doen om u een ontspannen en vooral leuke dag te bezorgen! Voor meer informatie kijk op www.reintjedevos.nl
 
Paintball Strand (Strand Horst)

Paintball op het strand! Op onze geweldige strand locatie met 6 speelvelden kan het. Kom met je vrienden meedoen in een van onze paintball evenementen en laat zien wat je kunt! Wij zorgen voor de tegenstanders en een ruimte variatie van spelletjes. Ook leuk te combineren met andere activiteiten die bij Strand Horst liggen zoals Pitch&Put golf of hand- en kruisboog schieten.
Ga voor meer informatie over openingstijden, arrangementen en mogelijkheden naar http://nl.paintballstrand.com/
 
Nulde watersport

Gelegen naast het Strandparc Nulde. Eindeloze watersportmogelijkheden, uitstekende campingfaciliteiten, uitgebreide sport- en spelvoorzieningen. Een schitterende natuur en diverse mogelijkheden voor culturele uitstapjes; in feite alle elementen die een vakantie tot een echt feest kunnen maken. Kijk voor meer info op de website; www.nuldewatersport.nl

Kampeerwereld Hendriks

Tentstokken vergeten? Kapotte luifel? Nieuwe slaaptent nodig? Of komt u misschien wat haringen te kort? Kampeerwereld Hendriks is DE Veluwse kampeerwinkel met wel 10.001 artikelen! Op nog geen 10 minuten rijden vanaf ons park! Elk jaar vanaf half oktober t/m de kerstvakantie is de kampeerhal omgetoverd tot een gezellige kerstmarkt.Voor meer info en aanbiedingen kijk op http://www.kampeerwereld.nl/
 
Zwaluwhoeve Hierden

Wilt u lekker een dagje ontspannen? Een massage of een middagje in de sauna. Dat is natuurlijk geen probleem, kom daarom lekker genoten in de Zwaluwhoeve in Hierden. Voor meer informatie en de prijslijst kunt u terecht op: http://www.zwaluwhoeve.nl/index.php 
 
Sauna drôme

Diverse beauty- en meerdaagse arrangementen behoren tot de mogelijkheden om een dag lekker te ontspannen. Van uitgebreide gezichtsbehandelingen tot voetbehandelingen en manicures. Let op: voor alle behandelingen dient u van te voren te reserveren (of op basis van beschikbaarheid).


 Theater, cabaret, dans & muziek

In ‘’De Dialoog’’ Ermelo en in het Cultureel Centrum Harderwijk kunt u het hele jaar door genieten van leuke, mooie en grappige voorstellingen. Kijk voor de complete agenda en info op;
Ermelo - http://www.theaterdialoogermelo.nl/ 
Harderwijk - http://www.ccharderwijk.nl/
 

Recreatiecentrum "De Paalberg"
Drieërweg 125, 3852 MA Ermelo
Bel: 0341 - 55 23 73 of E-mail: info@paalberg.nl

Twitter

Bally lied: https://t.co/I2qCNL5VZH via @YouTube

Raad het aantal eitjes in de vaas en maak kans op een leuk paaspakket! U kunt raden tot 25 maart via onze Facebook… https://t.co/GGTcjnfsSj

Twitter:


Facebook: